Nederland - 25 mei 2023
door SVEN VAN GASSE

Dit aandeel koopt Michael Burry nu

Michael Burry is vooral bekend omdat hij de subprime hypotheekcrisis voorspelde die aan de Grote Recessie voorafging. Nu is Burry echter nog steeds een belangrijke stem op Wall Street.

Er is meer dan tien jaar verstreken sinds Burry de subprime hypotheekcrisis correct voorspelde, maar vandaag is hij nog even scherp. Zijn hedgefonds Scion Asset Management steeg met 160% in de periode van 3 jaar die eindigde in het eerste kwartaal, en verpletterde het 67% rendement van de S&P 5500. Dat maakt Burry tot een uitstekend rolmodel voor individuele beleggers. In dit artikel bespreken we een aandeel dat Burry nu koopt.

Zoom Video Communications

Het aandeel in kwestie is Zoom Video Communications. Zoom werd één van de meest bekende aandelen tijdens de Covid-19 pandemie. Werknemers moesten van thuis uit werken en bedrijven gebruikte massaal Zoom om online vergaderingen op te zetten.

Zoom is sindsdien over zijn hoogtepunt heen maar toch gelooft Burry in het bedrijf. Het aandeel vertegenwoordigt ongeveer 7% van zijn portefeuille via Scion en is zijn vijfde grootste aandeel. Dat is een teken dat Burry de toekomst voor Zoom rooskleurig inziet.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Zoom wil bedrijfscommunicatie vereenvoudigen

Zoom is vooral bekend om zijn marktleidende videoconferentietoepassing, Zoom Meetings. Het bedrijf wil echter een one-stop-shop zijn voor bedrijfscommunicatie. Het platform omvat een cloud-telefoonsysteem (Zoom Phone), een conferentieruimtesysteem (Zoom Rooms) en een klantendienstoplossing (Zoom Contact Center), evenals ontwikkelaarstools en andere aanvullende producten voor teamchat, whiteboarding en e-mail. Ook integreert Zoom steeds meer producten en diensten die door artificiële intelligentie ondersteund worden.

De investeringsthese is duidelijk: Zoom biedt een breed scala aan communicatiesoftware en -diensten en zijn uniforme platform heeft een lagere total cost of ownership dan standaardoplossingen omdat het de noodzaak wegneemt om verschillende producten van verschillende leveranciers te onderhouden. Bovendien is Zoom’s leiderschap in videoconferentiesoftware, gekoppeld aan zijn reputatie van eenvoud en betrouwbaarheid, goed gepositioneerd om nieuwe klanten aan te trekken en zijn relaties met bestaande klanten uit te breiden.

Betere tijden op komst

Zoom groeide tijdens de pandemie explosief en haalde een omzet van $2 miljard, sneller dan welk softwarebedrijf dan ook in de geschiedenis. Maar de groei is sindsdien aanzienlijk vertraagd doordat digitale rugwind plaats heeft gemaakt voor economische tegenwind. De resultaten van het eerste kwartaal waren relatief mager maar er waren ook een paar lichtpuntjes die duiden op betere tijden.

Zoom kampte met een enorm verloop van klanten omdat deze niet per se geboden waren aan het platform. Het verloop bij online-klanten daalde echter tot 3,1% in het eerste kwartaal, het laagste niveau in 2 jaar.

Ondertussen stegen de inkomsten van zakelijke klanten in het eerste kwartaal met 13%, en de gemiddelde zakelijke klant verhoogde de uitgaven met 12%. Die groep is nu goed voor 57% van de totale inkomsten, tegenover 52% vorig jaar. Die trend belooft veel goeds voor Zoom, omdat zakelijke klanten minder snel afhaken en meer mogelijkheden tot upselling bieden.

Daarop voortbouwend bereikte Zoom Phone in het eerste kwartaal een belangrijke mijlpaal. Het is nu goed voor meer dan 10% van de totale omzet en daarmee het eerste product naast Zoom Meetings dat die drempel overschrijdt. Investeerders zouden blij moeten zijn met dit nieuws. Het geeft aan dat Zoom met succes verder gaat dan zijn kernsoftware voor videoconferenties.

Bron: Motley Fool
Foto: iStockDit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.