Nederland - 10 november 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Zwakke resultaten Sif

(ABM FN-Dow Jones) Sif Holding heeft in het derde kwartaal zwak gepresteerd en de winstverwachtingen voor heel het jaar neerwaarts bijgesteld. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van de Roermondse funderingsspecialist.

Afgelopen kwartaal kwam de bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, op jaarbasis 10 procent lager uit op 30,3 miljoen euro. Den Drijver had gerekend op een stijging van 33,3 miljoen naar 38 miljoen euro. Ook het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITDA) van 11,2 miljoen euro was lager dan de 13,0 miljoen euro waarop de analist mikte. Vorig jaar in dezelfde periode zette Sif nog 18,0 miljoen euro in de boeken.

Verder wees Den Drijver er op dat Sif 2017 denkt af te sluiten met een productie van 220 kiloton, 5 procent minder dan aanvankelijk voorzien door de Roermondse funderingsspecialist. Daarnaast verlaagde het bedrijf ook nog eens de winstverwachting met 8 procent.

De mededeling van Sif dat het flink op de kosten wil sturen is in de praktijk een lastig streven, meent Den Drijver. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het moeilijk de kosten te verlagen, omdat personeel dan zal opstappen en investeringen in bijvoorbeeld trainingen  verloren gaan, aldus de marktvorser. Dit betekent volgens de analist dat de kosten van Sif hoog zullen blijven, wat “stevig” op de winst en de kasstroom zal drukken. “Dit is de belangrijkste reden dat we het aandeel op Reduceren hebben.”

Het aandeel Sif daalde vrijdag 10,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.