VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 26 januari 2021 - Aandelen

Zitten we in een bubbel?

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse aandelenmarkten noteren op recordhoogtes, hoewel de economische vooruitzichten niet denderend zijn. Steeds meer beleggers en experts stellen zich dan ook de vraag of de aandelenmarkten in een bubbel verkeren.

Onderzoekteams van Wall Street banken zijn echter niet eensgezind over het antwoord. Bulls benadrukken dat de markt in een heel andere positie verkeert door de lage rentetarieven en de enorme geldcreatie van centrale banken.

Maar voor de beroemde belegger Jeremy Grantham is het wel duidelijk. De markt verkeert in een bubbel die zijn gelijke niet kent

In onze video van deze week licht Raja de marktomstandigheden toe en geeft aan waar ondanks een mogelijke bubbel kansen te vinden zijn.

Enorm optimisme

Goldman Sachs en JPMorgan wijzen beiden naar SPAC’s als een potentieel probleemgebied. In 2020 haalden 229 SPAC’s $76 miljard op, wat zes keer meer is dan in 2019. In de eerste drie maanden van dit jaar haalden 56 SPAC’s nog eens $16 miljard op.

Een SPAC is een bedrijf zonder commerciële activiteiten. De enige doelstelling van het bedrijf is geld ophalen bij investeerders en met dit geld een niet-beursgenoteerd bedrijf over te nemen. Op deze manier kunnen bedrijven veel sneller en makkelijk op de beurs noteren.

Hiernaast merkte JPMorgan ook op dat 2020 het beste jaar was voor beursintroducties sinds de dot-com boom.

Volgens de banken ziet het er niet naar uit dat het enorme optimisme snel zal afnemen. Zolang centrale banken geld blijven bijdrukken, zullen beleggers hun geluk op de aandelenmarkten blijven zoeken.

Het is dus duidelijk dat er geen consensus is of de markten in een bubbel zitten of niet. Er zijn argumenten voor maar zeker ook tegen. Toch is het als belegger belangrijk om niet zomaar de koersen achterna te lopen en niet te veel risico te nemen.

Bron: CNN

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.