Europa - 24 december 2020 - Aandelen

Zicht op Sligro blijft troebel door corona

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam verwacht dat de omzet van Sligro dit jaar met 21 procent daalt tot 1,9 miljard euro, omdat het bedrijf hard wordt geraakt door de coronacrisis. Dit bleek donderdag uit een vooruitblik van analist Fernand de Boer.

De analist handhaaft zijn Houden advies met een koersdoel van 16,00 euro, omdat het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd lijkt, op basis van genormaliseerde winst, maar op korte termijn is het zicht te troebel om positiever te zijn.

De jaaromzet wordt op 6 januari gepubliceerd, gevolgd door de complete resultaten op 28 januari.

Degroof Petercam heeft zijn omzetverwachting voor 2020 met 4 procent omlaag bijgesteld, rekenend op een omzetdaling van bijna 40 procent in het vierde kwartaal. De EBITDA wordt ingeschat op 62 miljoen euro en het nettoverlies op 79 miljoen euro, inclusief een afwaardering van 60 miljoen euro. Eerder rekende de analist nog op een EBITDA van 72 miljoen euro.

De lockdown in Nederland betekent dat ook in het eerste kwartaal de omzet zal worden geraakt door de crisis, zodat ook de verwachtingen voor 2021 omlaag moeten, waarschuwde De Boer.

Het aandeel Sligro noteerde donderdag 1,2 procent hoger op 17,36 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.