Europa - 17 juni 2020 - Beursbrink

Zeer sterke winstontwikkeling PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft een zeer sterke update gegeven over de winstontwikkeling in het afgelopen kwartaal. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag in een rapport.

De analist merkte op dat PostNL de outlook voor het genormaliseerd EBIT-resultaat in 2020 met 30 tot 41 procent opwaarts bijstelde vanaf het middenpunt van de eerder afgegeven bandbreedte.

Het postbedrijf hanteerde aanvankelijk een outlook van 110 miljoen tot 130 miljoen euro, maar met de verhoging van vanochtend mikt het postbedrijf nu op een resultaat van circa 156 miljoen tot 169 miljoen euro, aldus de analist.

“Op basis van de ontwikkelingen in de eerste helft van dit jaar, die ver boven de verwachtingen van het postbedrijf lagen, wordt er in de huidige outlook rekening gehouden met de nodige onzekerheden in de tweede helft van het jaar. Als gevolg zal het ons niet verbazen als het genormaliseerd EBIT-resultaat dit jaar aan de bovenkant van de huidige verwachtingen uitkomt.”

Volgens de ramingen van ING zal dit evenwel niet leiden tot een dividend in 2020, maar de deur voor een hervatting van een dividenduitkering staat wel open. “Een interim-dividend voor 2021 lijkt inmiddels vrijwel zeker nu”, aldus Zwartsenburg.

“Al met al een sterke winstupdate op basis van twee maanden in de coronacrisis, terwijl de aandelen PostNL dit jaar nog steeds 28 procent lager staan.” Een sterke koersstijging ligt volgens ING voor de hand.

ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 2,75 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 15,1 procent tot 1,67 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments