Europa - 20 januari 2021 - Aandelen

Witwasonderzoek ABN AMRO nadert eindfase

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het onderzoek naar mogelijke overtredingen van de antiwitwasregels door ABN AMRO nadert een eindfase. Dit merkte ING op naar aanleiding van een artikel in het FD.

Volgens bronnen die op de hoogte zijn van het onderzoek van het OM bevinden de gesprekken tussen het OM en ABN AMRO over die schikking zich in de eindfase, al is er nog wel werk te verzetten, zo valt te lezen in de krant.

Een schikking kan vermoedelijk in de honderden miljoenen euro’s lopen, zo merkte ING op. In de ramingen voor 2021 houdt ING rekening met een schikking van 400 miljoen euro. Morgan Stanley denkt aan een bedrag van 500 miljoen euro, waarbij de bank zich ook zal moeten committeren aan een herstelprogramma.

Volgens analist Albert Ploegh kan er een onderzoek komen naar ABN AMRO als juridische entiteit, maar ook naar de betrokkenheid van individuen. Vooral de resultaten uit het eerste onderzoek zullen voor aandeelhouders relevant zijn, zo denkt ING. Dit zou namelijk de onzekerheid van een lange periode van onderzoek wegnemen.

Desondanks zou een vervolgonderzoek ook duidelijk maken dat dit “pijnlijke hoofdstuk” nog niet voorbij kan zijn na een schikking, aldus ING.

“Dit hoofdpijndossier afsluiten zou erg positief zich voor de bank”, meent analist Giulia Miotto van Morgan Stanley.

ING heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 9,75 euro. Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies met een koersdoel van 9,00 euro.

Het aandeel daalde woensdag met 0,1 procent tot 8,52 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.