Nederland - 31 juli 2018 - Luchtvaart

Winstdruk Air France-KLM voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst vermoedelijk onder druk zien staan, waarbij de omzet grofweg stabiel bleef. Dit bleek uit een door de luchtvaartmaatschappij zelf verzamelde analistenconsensus.

De geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een nettowinst van 126 miljoen euro voor de afgelopen drie maanden. De schattingen van de dertien analisten lopen wel sterk uiteen van een verlies van 13 miljoen euro tot een winst van 243 miljoen euro. Operationeel komt de winst volgens de consensus uit op 271 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van 2017 realiseerde Air France-KLM nog een nettowinst van 367 miljoen euro en een operationeel resultaat van 503 miljoen euro.

De omzet zal volgens de consensus uitkomen op 6,60 miljard euro, hetgeen grofweg gelijk is aan het resultaat een jaar eerder.

Credit Suisse verwacht dat prijsverhogingen in verband met hogere brandstofkosten dit jaar gunstig zullen uitpakken voor de omzet per passagier. De analisten zijn positiever over de ticketprijzen in de hele luchtvaartsector.

Tegelijk ziet Air France-KLM wel de toegenomen concurrentie met prijsvechters. Volgens dagblad De Telegraaf wil de luchtvaartmaatschappij hierop inspelen door twee budgetmaatschappijen te lanceren, voor de Europese markt en voor verre bestemmingen.

Stakingen

De aandacht zal onder meer uitgaan naar het langlopende conflict tussen de vakbonden en de Franse tak van de luchtvaartmaatschappij. Credit Suisse stelde dat er nog veel uitdagingen op dit vlak zijn, nadat de vorige topman er niet in slaagde de vakbonden tevreden te stellen. Zo lang er geen duidelijkheid is over de strategie op dit punt, blijft Credit Suisse bezorgd over nieuwe stakingen.

Air France-KLM heeft vooralsnog geen nieuwe CEO gevonden. Volgens de Franse televisiezender BFM zou er veel onenigheid zijn over de benoeming van de nieuwe topman of -vrouw tussen aandeelhouders en het management van Air France-KLM. De huidige topman van KLM, Pieter Elbers, zou de functie hebben geweigerd, meldde de televisiezender.

AccorHotels liet verder recent nog weten af te zien van zijn voornemen om een deel van het Franse overheidsbelang in Air France-KLM over te nemen.

Air France-KLM maakt de kwartaalresultaten woensdag voorbeurs bekend. Dinsdag noteerde het aandeel 3,0 procent hoger op 7,82 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.