Nederland - 16 november 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Winst KBC niet van erg hoge kwaliteit

(ABM FN) De nettowinst van KBC Groep viel in het derde kwartaal 10 procent hoger dan verwacht, vooral dankzij de schadeverzekeringen en de handelswinst, maar de kwaliteit van de meevaller is niet erg hoog. Dit stelde zakenbank UBS donderdag in een rapport.

De rentebaten waren volgens de analisten conform verwachting en de fee-inkomsten bij de bank kwamen 1 procent lager uit dan verwacht.

De rentemarge, exclusief het dealingroom-effect, was met 1,96 procent ongeveer gelijk aan het voorgaande kwartaal, maar in België stond de marge onder druk met een daling van 10 basispunten. Dat oogt slechter dan de consensusverwachting, aldus de analisten.

UBS heeft een Neutraal advies en koersdoel van 70,00 euro op KBC Groep. Het aandeel KBC verloor donderdag 0,3 procent op 69,71 euro. In de voormiddag was het koersverlies beduidend groter.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.