Europa - 7 november 2019 - Beursbrink

Welkome update Basic-Fit

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit is met een welkome boodschap gekomen door aan te kondigen van plan te zijn de uitrol van nieuwe clubs te versnellen. Dit stelde ING donderdag in een rapport.

Basic-Fit wil de uitrol van nieuwe clubs opvoeren om in 2022 1.250 clubs open te hebben, hetgeen moet bijdragen aan een jaarlijkse omzetgroei van 20 procent per jaar.

ING sprak van een welkome strategische update, gezien het groeiverhaal van Basic-Fit afhangt van het aantal clubs dat het bedrijf exploiteert. “Basic-Fit moet zo snel mogelijk schakelen om marktaandeel te winnen”, aldus ING.

Analist Marc Zwartsenburg sprak van een sterke pijplijn, maar dat dit wel op korte termijn een negatieve impact heeft op het winstmomentum vanwege kosten gerelateerd aan de versnelde opening van clubs. ING mikt op een negatieve impact van 1 tot 2 procent op de EBIT.

ING hoopt dat Basic-Fit zich meer zal richten op Spanje. Bovendien verwacht Zwartsenburg dat de ramingen voor de winst op lange termijn opwaarts worden bijgesteld.

ING handhaafde het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 38,25 euro. Het aandeel daalde vanochtend 0,2 procent tot 29,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.