Europa - 18 november 2020 - Aandelen

Welkome maar weinig verrassende opdracht Sif

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft een grote nieuwe opdracht binnengehaald, maar die stond al voor de helft in de boeken. Dit schreef analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

Het betreft een opdracht van 260 kiloton voor Dogger Bank 1 en 2. Hiervan was al 130 kiloton in de boeken van de Roermondse funderingsspecialist opgenomen.

Sif wint elk jaar een groot contract, aldus Hollestelle.

Voor 2021 staat het orderboek van Sif nu op 182 kiloton. ING denkt dat dit nog zal oplopen naar circa 200 kiloton. Voor 2022 en daarna heeft Sif nu 250 kiloton in de boeken, een stijging van 130 kiloton dankzij de opdracht voor Dogger Bank. “Duidelijk positief, maar te ver weg om nu al een idee te vormen van de prijzen”, aldus Hollestelle.

Voor 2021 rekent ING op een EBITDA bij Sif van 40 miljoen euro. Dat zou een stijging op jaarbasis zijn van 51 procent. Daarmee zit de bank wel onder de consensus van Bloomberg van 56 miljoen euro, wat al neerwaartse bijstelling van 14 procent was in de afgelopen twee weken.

ING vreest dat halverwege 2021 de winst van Sif onder druk kan komen te staan omdat het project Hollandsche Kust Zuid dan afloopt en die voor Dogger Bank moet worden opgestart.

“We blijven erg voorzichtig over het aandeel als gevolg van de hoge waardering”, aldus Hollestelle, die hoopt dat de komende kwartalen operationeel verbetering zullen laten zien.

ING heeft sinds kort een verkoopadvies op Sif met een koersdoel van 10,50 euro. Woensdag daalde het aandeel 0,7 procent naar 15,24 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.