VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 9 oktober 2019 - Aandelen

Weer goed nieuws voor halfgeleidersector

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Opnieuw is er goed nieuws voor de halfgeleidersector. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag.

Dinsdag was er al goed nieuws van Samsung, aldus De Jong, en vanochtend bleek de omzet van TSMC in september hoger uitgevallen dan voorzien.

De omzet steeg met 7,6 procent tot 102,2 miljard Taiwanese dollar. Daarmee was de omzet wel iets minder hoog dan in augustus, toen TSMC dankzij een groei op jaarbasis van 16,5 procent, uitkwam op 106,1 miljard dollar.

Toch was de omzet in september wel hoger dan analisten hadden verwacht, aldus De Jong.

Samsung en TSMC zijn samen met Intel de grootste chipfabrikanten ter wereld. Alleen zij zijn volgens NIBC in staat de kleine chips te maken, en daarmee een grote klant van zowel ASML als ASMI. Op ASML heeft De Jong een koopadvies met een koersdoel van 200,00 euro en een Houden advies voor ASMI met een koersdoel van 72,00 euro.

Maar ook Besi zal profiteren, denkt de analist. Daarvoor hanteert NIBC een Houden advies met een koersdoel van 27,00 euro.

Op basis van de cijfers die vooralsnog beschikbaar zijn, denkt De Jong dat de markt voor chips voor mobiele toepassingen het beter doet dan verwacht, terwijl de geheugenmarkt zich in lijn met de verwachtingen ontwikkelt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.