Nederland - 7 december 2021 - crypto

Wat zijn NFT’s en hoe kan je hierin investeren?

door SVEN VAN GASSE

In 2021 ging de populariteit van NFT’s plots razendsnel de hoogte in. De meeste mensen die denken aan NFT’s denken meteen aan dure kunstwerken als CryptoPunks en Bored Ape. NFT’s kunnen echter gebruikt worden voor veel meer toepassingen die het dagelijkse leven veel makkelijker kunnen maken.

Een NFT of non fungible token is een token die uniek is en dus niet kan ingewisseld worden voor een andere. De NFT vertegenwoordigt een unieke waarde op de blockchain. In theorie kunnen alle fysieke en digitale objecten op de blockchain gezet worden in NFT-vorm. Wanneer je een NFT koopt, beschik je over een digitaal eigendomscertificaat die je een uniek recht geeft op een onderliggend fysiek of digitaal object.

NFT’s kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eigendommen te registreren op de blockchain met behulp van NFT’s. Dit heeft als grote voordeel dat dit veel sneller gaat dan de traditionele manier. Ook ben je stukken minder afhankelijk van de overheid die vaak logge en verouderde systemen gebruikt.

Dit is echter maar 1 van de ontelbare toepassingen die NFT’s hebben. In onze nieuwe video legt Raja uit wat NFT’s zijn en de opportuniteiten die deze kunnen bieden.

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.