Nederland - 16 januari 2022 - metaverse

Walmart in de metaverse?

door SVEN VAN GASSE

Na NFT’s lijkt de metaverse nu de nieuwste hype onder jonge beleggers. Bedrijven spelen hier maar wat graag op in. Walmart lijkt zich immers in de metaverse te wagen met plannen om zijn eigen cryptocurrency en verzameling van NFT’s te creëren.

Walmart diende eind vorige maand een aantal nieuwe trademarks in. Hieruit blijkt dat het virtuele goederen wil gaan maken en verkopen waaronder elektronica, woningdecoratie, speelgoed en sportartikelen. In een aparte aanvraag zei het bedrijf dat het gebruikers een virtuele munteenheid zou aanbieden evenals NFT’s.

Verschillende bedrijven

Facebook was het eerste bedrijf dat openlijk aangaf om zich op de metaverse te concentreren door zijn bedrijfsnaam te veranderen naar Meta. Sindsdien hebben verschillende bedrijven zich gehaast om uit te zoeken hoe zij in een virtuele wereld zullen passen.

Nike diende begin november een hele reeks aanvragen in die een voorproefje waren van zijn plannen om virtuele sneakers en kleding te gaan verkopen. Later die maand verklaarde het bedrijf te gaan samenwerken met Roblox om een online wereld de creëren met de naam Nikeland. In december kocht Nike dan weer het virtuele sneakerbedrijf RTFKT.

Gap is hiernaast ook begonnen met de verkoop van NFT’s van zijn iconische sweatshirts. Volgens Josh Gerben, advocaat handelsmerken, hebben kledingmerken Urban Outfitters, Ralph Lauren en Abercrombie & Fitch eveneens aanvragen ingediend waarin zij hun voornemen kenbaar maken om een soort virtuele winkel te openen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.