Nederland - 27 augustus 2020 - Small-cap

Waarom het tijd is om small-caps te kopen

door SVEN VAN GASSE

Elke nieuwe belegger weet dat blue-chip of large-cap aandelen meestal vrij stabiel zijn, waardoor deze dus behoren tot de standaardinvesteringen. Soms loont het echter de moeite om te kijken naar kleinere bedrijven, de zogenaamde small-caps. Volgens een rapport van analysebedrijf HCWE & Co is deze tijd nu aangebroken.

Het rapport stelt da small-cap aandelen aanzienlijk beter presteren wanneer de markten al een geruime tijd aan het herstellen zijn van een beurscrash. Deze periode is nu aangebroken waardoor het volgens het bedrijf zinvol is om de focus te verleggen naar small-caps.

In februari en maart crashten de wereldwijde aandelenmarkten door de onzekerheid die het Covid-19 virus met zich meebracht. Sindsdien zijn de belangrijkste indexen bezig aan een fenomenaal herstel.

Small-caps kunnen maanden outperformen

In het rapport wordt opgemerkt dat er tijdens de eerste maanden van een marktherstel niet veel verschil is tussen de prestaties van large- en small-cap aandelen. Het verschil in prestaties wordt echter wel groter nadat er een bodem gevormd is.

Na deze periode nemen small-caps meestal het voortouw voor een periode van minstens een halfjaar.

Dit betekent dat, hoewel het herstel eind maart is begonnen, het nog steeds niet te laat is om deel te nemen aan een small-cap rally.

In volatiele markten dalen small-cap aandelen harder tijdens een crash. Nadat er een bodem is gevormd presteren diezelfde aandelen aanzienlijk beter dan large-caps.

Bron: Forbes

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.