Nederland - 4 juni 2018 - Beursblik

VolkerWessels maakt werk van duurzaamheid

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft aanpassingen aangebracht in een lopende kredietfaciliteit en sorteert zo voor op een opname in zogenoemde duurzaamheidsindexen. Dit liet analist Edwin de Jong van NIBC maandag in een reactie weten.

Dat VolkerWessels ondanks een kaspositie van 297 miljoen euro per eind 2017 en een solvabiliteit van 31,5 procent toch behoefte heeft aan een dergelijke faciliteit is volgens De Jong onder meer vanwege het enorme volatiele werkkapitaal van de bouwer.

De Jong verwacht niet dat VolkerWessels heel veel betere tarieven wist af te spreken met de banken. Vermoedelijk is het rentevoordeel minder dan 1 miljoen euro, denkt hij.

Wel blijkt uit het feit dat de kredietfaciliteit is gelinkt aan de duurzaamheid van de bouwer dat het VolkerWessels menens is met de duurzaamheid. Zo wordt de kans ook groter dat het aandeel wordt opgenomen in zogenoemde duurzaamheidsindexen, wat weer nieuwe beleggers kan aantrekken. “Positief”, aldus De Jong die zijn Accumuleren advies met een koersdoel van 24,50 euro herhaalde.

Het aandeel VolkerWessels noteerde maandag kort na opening 3,2 procent lager op 21,76 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments