Europa - 19 september 2019 - Aandelen

Degroof Petercam verlaagt koersdoelen bouwbedrijven

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag de koersdoelen voor de Nederlandse bouwers BAM Groep, Heijmans en VolkerWessels verlaagd.

De stikstofkwestie zal volgens analist Luuk van Beek voor “significante” projectvertragingen zorgen. Daar staat tegenover dat er momenteel gebrek aan voldoende capaciteit in de markt, waardoor de negatieve impact van het stikstofbesluit deels kan worden opgevangen, nuanceerde Van Beek.

De analist verlaagde wel zijn ramingen voor de drie bouwers, wat leidde tot de koersdoelverlagingen. Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor BAM van 3,30 naar 2,80 euro, voor Heijmans van 11,00 naar 9,00 euro en voor VolkerWessels van 24,00 naar 21,00 euro.

Het advies voor BAM en Heijmans blijft Houden en voor VolkerWessels Kopen.

Volgens Van Beek wordt Heijmans, dat louter in Nederland actief is, het hardst geraakt.

VolkerWessels heeft een blootstelling aan de Nederlandse markt van 57 procent en BAM van 37 procent.

VolkerWessels blijft de favoriet van Van Beek. Deze bouwer heeft de beste ‘track record’ in het realiseren van een goede EBITDA-marge, aldus de analist. Een herstel van het infrastructuur-segment zou de grootste aanjager zijn, denkt de analist, die de waardering van VolkerWessels aantrekkelijk vindt, met een dividendrendement van 7 procent, een hogere vrije kasstroom en geen schulden.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.