Europa - 26 maart 2020 - Beursbrink

Verstandig van Heijmans om dividend over te slaan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft een verstandig besluit genomen om het dividend over 2019 over te slaan. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

Ondanks dat aandeelhouders van Heijmans waarschijnlijk niet blij zijn met het besluit, noemde Hollestelle de keuze van de bouwer verstandig gezien de omstandigheden.

Dit betekent wel dat het langer duurt voordat Heijmans zijn vermogensstructuur en financieringskosten kan optimaliseren door middel van de afbetaling van cumulatief preferente financieringsaandelen, die relatief duur zijn.

Heijmans was van plan om de helft van het bedrag dat op normale aandelen wordt uitgekeerd aan dividend, te gebruiken voor de aflossing op deze preferente aandelen.

ING merkte wel op dat Heijmans in een betere positie verkeert dan in de afgelopen jaren en verwacht dat financiers bereid zijn om de bouwer wat meer lucht te geven vanwege de coronacrisis. De crisis zal de bouw flink raken, terwijl bouwbedrijven ook al de impact ondervinden van de stikstofmaatregelen, aldus ING.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 7,0 procent tot 5,30 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.