Nederland - 13 december 2021 - Aandelen

“Vermijd bubble-assets als tech en crypto”

door SVEN VAN GASSE

Technologieaandelen en cryptomunten hebben het afgelopen jaar uitzonderlijk goed gepresteerd. Toch is investeerder Rich Bernstein absoluut geen fan van deze beleggingen. Hij ziet meer kansen in de energiesector.

Bernstein wijt dit aan een riskante “schommeldynamiek” op de markt. Aan de ene kant hebben we alles wat Bernstein de “zeepbelactiva” noemt zoals tech en crypto. Aan de andere kant heb je al de andere activa in de wereld. Volgens Bernstein zullen de op dit moment minder populaire sectoren in 2022 en 2023 de winnaars zijn.

Zijn nummer één is energie, een groep die hij in het begin van 2021 ook reeds aanraadde. Eerder dit jaar noemde Bernstein olie de meest genegeerde bullmarkt. Hij denkt dat deze groep weleens een grote winnaar in 2022 kan worden.

Enorme zeepbel

Bernstein, die de strategie-afdeling bij Merrill Lynch leidde, waarschuwt dat de huidige zeepbelactiva beleggers net als in begin van de jaren 2000 dramatisch kunnen schaden. Hij erkent dat de verhalen over het internet en de mobiele communicatie tijdens de techzeepbel van 2000 in het volgende decennium werkelijk werden.

Bernstein ziet cryptocurrency ook als een groot probleem. Afgelopen juni waarschuwde hij dat de rush op cryptocurencies gevaarlijk parabolisch aan het worden was. Volgens Bernstein zou bitcoin tot wel 90% kunnen dalen, net zoals sommige tech-aandelen tijdens de zeepbel van 2000.

Bernstein besluit:

Crypto’s zijn de grootste financiële zeepbel ooit in de geschiedenis.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.