Nederland - 27 maart 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Verkoopsom Specialty Chemicals AkzoNobel redelijk in lijn

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van Specialty Chemicals van AkzoNobel aan The Carlyle Group en GIC voor 10,1 miljard euro is redelijk in lijn met de verwachtingen. Dit zei analist Corné van Zeijl van Actiam in een eerste reactie op de aankondiging van het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.

“Ik verwacht niet dat de belegger zal opkijken van dit nieuws”, zei Van Zeijl. “De intentie om het onderdeel te verkopen was natuurlijk al ruimschoots bekend en ook het bedrag waarvoor het onderdeel van de hand gaat is redelijk in lijn met de verwachtingen”, aldus de analist. “Het is natuurlijk fijn dat een groot deel van de netto opbrengsten ter omvang van 7,5 miljard euro aan de aandeelhouders uitgekeerd zal worden”, concludeerde Van Zeijl.

AkzoNobel sloot maandag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 75,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.