VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 14 oktober 2019 - Aandelen

Verkoopdruk bij Fagron verdwenen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Nu de grote verkoopdruk weg is doordat Baltisse en Waterland hun participatie in Fagron hebben verkocht, kunnen beleggers zich weer richten op de interessante beleggerscasus van Fagron en de toekomstige winstgroei van het bedrijf. Dit schreef analist Dylan van Haaften van NIBC.

Afgelopen vrijdag hebben de referentieaandeelhouders Waterland en Baltisse hun aandelenposities in de magistrale bereider volledig verkocht. Van Haaften ziet vier zaken die volgens hem positief zijn voor het aandeel.

Ten eerste hadden aandeelhouders volgens de analist gerekend op een langdurig verkoopproces, maar dit verliep veel sneller dan voorzien.

Ten tweede lijkt het erop dat de vraag naar de aandelen van Fagron is gestegen in de afgelopen periode. Zo bedroeg de korting op de eerste verkoopschijf van juli 8,4 procent, terwijl bij de volgende schijven dit veel minder was.

Ten derde is sinds Waterland en Baltisse instapten in 2016 de waarde van hun aandelen verdrievoudigd. De uitstap lijkt volgens de analist dan ook eerder gerelateerd aan dit goede rendement, dan dat de aandeelhouders wilden uitstappen omdat de situatie verslechterde.

Tot slot zijn de aandelen deels in handen gekomen van lange termijn beleggers zoals Capital Group dat nu 7,25 procent van de aandelen bezit. Dit wijst er volgens NIBC op dat het lange termijn perspectief van Fagron intact is.

Van Haaften verwacht dat de EBITDA van Fagron jaarlijks gemiddeld met 11 procent zal stijgen tussen 2018 en 2021, in combinatie met een “robuuste” omzetgroei.

NIBC hanteert dankzij het aantrekkelijke groeiverhaal van Fagron dan ook een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 21,00 euro.

Update: om technische reden.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.