Europa - 16 november 2020 - Aandelen

Verkoop Nexive meevaller voor PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De opbrengst van de verkoop van het belang in Nexive is waarschijnlijk een meevaller voor PostNL. Dit concludeerde zakenbank Jefferies naar aanleiding van de maandag aangekondigde verkoop.

Volgens Post Italiane, de kopende partij, is de ondernemingswaarde van Nexive 60 miljoen euro, aldus Jefferies. PostNL heeft een belang van 20 procent in Nexive, maar gaf geen financiële details van de transactie vrij.

In juli verkocht PostNL al een belang van 80 procent in Nexive tegen een lagere waardering, concludeerde analist David Kerstens.

PostNL maakte bij de laatste bedrijfscijfers melding van een opbrengst van een verkoop van een deelneming van 6 miljoen euro.

Mutaris, dat een belang van 80 procent in Nexive van PostNL in juli kocht, meldt dat de verkoop een “relevante positieve impact” zal hebben op zijn resultaten.

Nexive, de nummer 2 bezorger van post en pakketten in Italië, profiteerde de afgelopen maanden van een forse opleving van de pakketpost als gevolg van de coronacrisis, waardoor meer mensen besloten online te winkelen.

Jefferies heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 3,00 euro. Het aandeel won maandag 1,0 procent op 2,72 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.