Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 16 juni 2019 - Beursbrink

“Vergeet Canada en koop Amerikaanse marihuana aandelen”

door STIJN

De marihuana industrie draait op volle toeren maar heeft zeker nog niet zijn piek bereikt. We zitten nog maar in de beginfase en de industrie heeft nog veel ruimte en tijd om flink uit te breiden. Veel beleggers kijken naar Canada gezien de legalisering in oktober vorig jaar, maar volgens een zakenbank valt er meer te rapen in de USA.

De nieuwe industrie inzake marihuana moet eigenlijk nog aan het echte werk beginnen en staat nog altijd in de kinderschoenen wegens allerlei procedures, regels en legaliseringen die nog moeten uitgeklaard worden. Toch hebben beleggers al flink wat kunnen verdienen aan marihuana aandelen. De financiële wereld kijkt vooral naar Canada, maar volgens CPR&T moeten beleggers zich meer richten op Amerikaanse marihuana aandelen omdat het potentieel blijkbaar groter is.

Analisten Rommel Dionisio en Isaac Boltanksy beweren dat Amerikaanse marihuana aandelen aantrekkelijker zijn omdat Amerikaanse marihuana bedrijven 80 procent van de globale en legale verkopen voor hun rekening zullen nemen dit jaar. Daarenboven zijn de verhoudingen en waarderingen ook realistischer en aantrekkelijker dan Canadese marihuana aandelen.

De marktkapitalisatie van Canopy Growth, Aurora Cannabis, Cronos Group, Tilray en HEXO is ongeveer 36 miljard dollar. Maar hun geschatte gecombineerd verkoopcijfer voor 2020 ligt op 2,7 miljard dollar. Voor de Amerikaanse bedrijven is de marktkapitalisatie 17 miljard dollar en hun gecombineerd verkoopcijfer is 4,8 miljard dollar. Canadese aandelen noteren aan 13 keer hun verkopen terwijl Amerikaanse aandelen aan 3,5 keer hun verkopen voor volgend jaar noteren.

4 Amerikaanse aandelen

Aandelen van Curaleaf, Cresco Labs, Acreage Holdings en Green Thumb Industries staan op het verlanglijstje van Compass Point (CPR&T). De analisten van de investeringsbank verwachten veel van deze aandelen met een opwaarts potentieel van 60 procent de komende maanden.

Eens marihuana op federaal niveau wordt gelegaliseerd in de Verenigde Staten van Amerika, en dat kan volgend jaar al het geval zijn, ziet de situatie er weer heel anders uit en is het potentieel van Amerikaanse marihuana aandelen nog veel groter, alsook voor die van Canadese aandelen.

Bronnen: TMF

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel