Europa - 7 april 2020 - Beursbrink

Vastgoedaandelen spuiten omhoog

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Vastgoedaandelen doen het dinsdag erg goed, met koerswinsten van dubbele cijfers. Analist Herman van der Loos van Degroof Petercam zag geen direct nieuws dat de koersstijging kon verklaren.

Volgens analist Van der Loos zijn vastgoedaandelen de afgelopen periode enorm hard afgestraft en die beweging was wellicht ook te ver doorgeschoten, denkt hij.

Overigens is de inhaalbeweging nu naar boven ook misschien wel weer gespeend van te veel optimisme, waarschuwde hij. Toch staan de vastgoedaandelen nog altijd een stuk onder waar ze vandaan komen, constateerde de analist van Degroof Petercam.

Van der Loos rekent erop dat een regeling zal komen die huurders en ook verhuurders verlichting zal brengen. “Er wordt nu al aan banken gevraagd soepel te zijn”, aldus de analist.

Daarbij zullen de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, een keer ten einde komen. Wanneer is onzeker, maar dat dit moment gaat komen, dat is zeker, aldus Van der Loos. En “retail zal altijd blijven bestaan”, winkels kunnen volgens de analist niet zonder “brick and mortar”.

Wel meent Van der Loos dat shopping malls en panden in de bekendste winkelstraten het lastig zullen krijgen. De huren zijn hier erg hoog, en de waarderingen ook, aldus de analist. En het kan in zijn ogen niet anders dat hier een “pijnlijke” herwaardering zal komen.

Meubelboulevards zijn volgens Van der Loos momenteel veel aantrekkelijker, omdat de huren hier minder hoog liggen en de waarderingen ook. De meeste Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven zitten evenwel niet in dit segment, maar vooral in winkelcentra en populaire winkelstraten. Alleen NSI noemde Van der Loos als uitzondering.

Voor vastgoedbedrijven met een portefeuille met meubelboulevards moeten beleggers volgens Van der Loos kijken naar Belgische spelers, zoals een Retail Estates, dat een tweede notering op het Damrak heeft naast de notering in Brussel.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel