Europa - 6 maart 2020 - Aandelen

UBS ziet kansen voor Akzo, Heineken en DSM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag een lijst met aandelen gepubliceerd waarvan de Zwitserse bank inschat dat het een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding heeft voor de komende 12 tot 18 maanden.

In de lijst van UBS bevinden zich drie AEX fondsen, AkzoNobel, Heineken en DSM. De analisten van de bank benadrukten wel dat ze geen voorspelling doen over de diepte en duur van de impact van het coronavirus op de aandelenmarkt.

Het neerwaartse risico schat UBS voor Akzo op 3,0 procent. In het negatieve scenario zou de EBITDA voor Akzo uit kunnen komen op 1,3 miljard euro in 2020. Dit zou in de modellen van de bank overeenkomen met een aandelenkoers van 75 euro.  “In ons basisscenario gaan we uit van een EBITDA van 1,6 miljard euro en een koersdoel van 98,00 euro”, aldus UBS. Dit geeft een opwaarts potentieel voor de koers van 35 procent. In het meest positieve scenario zou de koers van Akzo zelf kunnen stijgen naar 135 euro.

In het negatieve scenario voor DSM gaat de Zwitserse Bank uit van een autonome omzetgroei van 2,5 procent en een marge voor Nutrition van 18,5 procent en een koers van 100 euro. Hoewel DSM een exposure van 12 procent heeft naar China denken de analisten dat de sterke marge bij Nutrition mogelijke negatieve effecten kan opvangen. Het grootste risico voor de waardering van DSM ziet UBS in het mogelijk scherp afwaarderen van de Consumer Chemicals sub-sector. Voor DSM hanteert UBS een koersdoel van 126 euro, met een potentie in het positieve scenario naar 142 euro.

Voor Heineken komt UBS in het negatieve scenario op een koersdoel van 88,00 euro uit. Daarbij gaan de analisten uit van een vertraging van de autonome groei naar 4,7 procent in vergelijking met het gemiddelde van 5,6 procent de afgelopen drie jaar. Het koersdoel dat UBS voor Heineken hanteert is 110 euro. In het meest optimistische scenario zou het aandeel op kunnen lopen naar 115 euro.

Andere namen die UBS selecteerde, zijn Adecco, Danone, Nestlé en Credit Agricole.

Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag 2,4 procent lager op 70,28 euro, DSM daalde 3,0 procent tot 106,75 euro en Heineken koerste 3,7 procent lager op 89,32 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.