Nederland - 7 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS zet ASR Nederland op de verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het advies voor ASR Nederland verlaagd van Neutraal naar Verkopen, maar verhoogde wel het koersdoel van 26,50 naar 27,50 euro.

Na de sterke koersprestatie van het aandeel in het afgelopen halfjaar besloten de analisten van de Zwitserse bank om ASR op de verkooplijst te zetten. Hoewel de waardering van het aandeel volgens UBS in lijn ligt met de waardering van Europese sectorgenoten, zijn de analisten terughoudend geworden, aangezien 75 procent van de winst in de eerste zes maanden van 2017 uit Nederlandse levensverzekeringen kwam. UBS noemde dit één van de minst aantrekkelijke markten in Europa, vanwege een gebrek aan groei en de hoge langetermijngaranties.

Ook zijn de voorwaarden voor de Nederlandse levensverzekeringen bij ASR redelijk beperkt in vergelijking tot sectorgenoten, al stelde UBS dat de verzekeraar hier momenteel naar kijkt. De mogelijke invoering van de nieuwe boekhoudkundige methode IFRS 17 kan bovendien negatief uitpakken voor de lange termijn winsttaxaties.

UBS verhoogde wel het koersdoel, vanwege onder meer een opwaarts bijgestelde raming voor de verwachte winst per aandeel van ASR.

Op een vlakke Amsterdamse beurs koerste ASR Nederland donderdagochtend 1,3 procent lager op 15,94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.