Nederland - 29 december 2021 - Aandelen

UBS: “Waarderingen van Chinese aandelen zien er zeer aantrekkelijk uit”

door SVEN VAN GASSE

Het afgelopen jaar was zeer moeilijk voor Chinese aandelen door het strenge optreden van de overheid. Door deze forse daling zien de Chinese aandelenmarkten er volgens Kelvin Tay van UBS zeer aantrekkelijk uit. Hij verwacht echter geen snelle ommekeer.

De Chinese CSI 300-index, die de grootste op het vasteland genoteerde aandelen volgt, is dit jaar met bijna 5% gedaald. In Hongkong, waar veel van de Chinese tech-giganten genoteerd staan, is de Hang Seng-index in dezelfde periode met meer dan 14% gekelderd.

Ter vergelijking: de S&P 500 steeg op maandag nog naar een nieuw record. In Europa heeft de pan-Europese Stoxx 600 meer dan 22% winst geboekt voor 2021.

Door de daling zijn Chinese aandelen zeer goedkoop gewaardeerd. Vanuit een waarderingsperspectief ziet China er dan ook zeer aantrekkelijk uit, aldus Tay.

Vastgoedsector

Tay waarschuwde echter dat het onwaarschijnlijk is dat de Chinese markt zich in de komende 3 maanden zal herstellen. Hij noemt een duidelijk gebrek aan katalysatoren hiervoor de belangrijkste reden. Tay wees er ook op dat de Chinese vastgoedsector eerst tot rust moet komen vooraleer de markt kan omkeren.

Beleggers hebben de Chinese vastgoedsector dit jaar grotendeels gemeden uit bezorgdheid over wanbetaling van projectontwikkelaars. In december raakte het met schulden overladen Evergrande in gebreke nadat betalingen van een schuldverplichting niet werden nagekomen.

Dergelijke negatieve ontwikkelingen zullen het sentiment naar verwachting blijven schaden. Elk klein stukje negatief nieuws zal waarschijnlijk worden uitvergroot wat de markt zal beïnvloeden.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.