Nederland - 15 november 2017 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS voorziet beperkte impact kapitaaleisen Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Een gewijzigde classificatie van handelshuis Flow Traders zal waarschijnlijk een beperkte impact hebben op de kapitaalpositie, maar dat is wel een grote onzekerheid die een hogere risicopremie op het aandeel gerechtvaardigd. Dit stelde UBS woensdag in een rapport.

Toezichthouder DNB vindt dat Flow Traders niet langer als lokaal bedrijf mag worden gezien en daarom moet voldoen aan de Europese kapitaalregels voor krediet- en beleggingsondernemingen.

Daarom moet de flitshandelaar nu zijn risicogewogen activa gaan berekenen, op basis van het marktrisico en kredietrisico van zijn handelsvoorraden. De omvang van de buffereisen hangt af van welke risico’s Flow Traders zal mogen wegstrepen op basis van zijn hedge-technieken, stelde analist Michael Werner van UBS.

Beperkte impact op vereist kapitaal

Omdat Flow Traders momenteel ook al bufferkapitaal moet aanhouden op basis van de kortingen die de belangrijkste brokers geven, verwacht Werner dat de nieuwe regels een beperkte impact zullen hebben op de flitshandelaar.

Eerder deze week stelde ING dat Flow Traders in het nieuwe regime circa 100 miljoen euro kapitaal zal moeten aanhouden, waarvan 80 miljoen euro voor de helft van zijn uitstaande handelsposities. Dat zou minder zijn  dan de geschatte kapitaaleis van 116 miljoen euro die het bedrijf nu al hanteert.

Operationele impact

De gevolgen aan de operationele kant zijn mogelijk zelfs groter, denkt UBS. Flow Traders zal jaarlijks 1 miljoen tot 3 miljoen euro moeten spenderen om te voldoen aan de Europese kapitaalregels, wat 1 tot 2 procent van de winst zal kosten in de komende paar jaar.

Ook zal Flow Traders moeten voldoen aan het bonusplafond van 20 procent, dat geldt voor medewerkers Nederlandse banken. Hoewel UBS verwacht dat dit plafond zal worden verhoogd naar het Europese minimum van 100 procent, zal Flow Traders zijn beloningsstructuur alsnog moeten aanpassen, denken de analisten. De bonus bij het bedrijf is namelijk 2 tot 4 keer zo hoog als de vaste salarisuitkering.

UBS heeft een Neutraal advies op Flow Traders met een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel noteerde woensdag 3,3 procent hoger op 18,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.