Nederland - 29 april 2019 - Aandelen

UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 88,00 euro naar 85,00 euro, maar handhaafde het koopadvies, nadat de bank zijn EBIT- en winst per aandeel verwachtingen voor het verf- en chemieconcern verlaagde.

UBS heeft zijn verwachtingen voor de EBIT en winst per aandeel met achtereenvolgens 3 procent en 5 procent neerwaarts bijgesteld, vanwege een groter dan verwachte daling van de volumes, maar blijven een versnelling van de EBIT-groei en vrij kasstroom zien. Voor 2019 voorzien de analisten van de bank een EBIT-groei van 26 procent en voor 2020 wordt een groei verwacht van 20 procent.

De versnelling van deze groei wordt gedreven door een verdere verbetering in 2019 van de prijs/mix en kostenbesparingen, hoewel de analisten voorspellen dat de 350 miljoen euro aan kostenbesparingen niet zullen worden gerealiseerd tot in 2021, wat een jaar later dan gepland zou zijn.

Het aandeel AkzoNobel noteerde maandag op een groen Damrak 1,2 procent lager op 76,02 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel