Europa - 25 februari 2020 - Aandelen

UBS verlaagt koersdoel Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Air France-KLM verlaagd van 10,15 naar 9,50 euro met een onveranderd Neutraal advies.

De analisten oordeelden na de jaarcijfers van de luchtvaartmaatschappij dat Air France-KLM progressie boekt met zijn reorganisatie, maar merkten ook op dat er op korte termijn tegenwind is.

UBS vond de jaarcijfers van Air France-KLM beter dan verwacht. De operationele winst van 1.141 miljoen was hoger dan zowel de consensus van 1.098 miljoen als de eigen raming van 1.139 miljoen euro.

Tegen constante wisselkoersen en exclusief brandstofkosten daalden de kosten per unit met 0,9 procent in 2019. In het vierde kwartaal was dit zelfs 1,5 procent, wat de analisten tevreden stelde.

“Er was duidelijk bewijs dat de reorganisatie doorkomt”, aldus UBS, wijzend op de daling van de kosten per eenheid.

Deze kosten nemen dit jaar vermoedelijk met 0 tot 1,0 procent af, gerekend naar constante wisselkoersen.

Maar tegenover deze meevallende cijfers staat het coronavirus, zo benadrukte UBS.

Zo’n 8 procent van de omzet van Air France-KLM komt uit Azië. Maar qua capaciteit is ongeveer 20 procent blootgesteld aan de regio en 7 procent aan China specifiek.

Air France-KLM schat de kosten van het virus tot april op 150 miljoen tot 200 miljoen euro. Dit was reden voor UBS om de ramingen voor dit jaar neerwaarts bij te stellen. De taxatie voor de winst per aandeel werd met 23 procent verlaagd. Maar aangezien het effect van het virus slechts tijdelijk zal zijn, aldus UBS, bleven de ramingen voor 2021 onaangepast.

Het aandeel Air France-KLM daalde dinsdag 2,1 procent naar 8,12 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.