Nederland - 20 november 2018 - Banksector

UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  UBS heeft dinsdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 25,00 euro naar 23,80 euro, met behoud van een neutraal advies, op basis van lagere verwachtingen voor de winst en voor de rente- en fee-inkomsten na de beleggersdag van afgelopen vrijdag.

Analist Johan Ekblom vond dat de bestuurders van ABN AMRO een tamelijk voorzichtige toon aansloegen, tegen de achtergrond van een leningenboek dat voorlopig niet zal groeien door de heroriëntatie van de zakenbank en concurrentie op de hypothekenmarkt, terwijl de lage spaarrente op de marges drukt.

Ook de fee-inkomsten zullen voorlopig niet echt stijgen, maar de kosten kunnen wel verder omlaag. Vanaf 2020 verbeteren de vooruitzichten, omdat het leningenboek dan weer zal groeien en de margedruk afneemt door een aantrekkend renteklimaat.

Gezien de beperkte winstgroei ziet de analist het dividend de komende twee jaar nog niet sterk stijgen. Pas in 2020 zou een versnelling kunnen volgen.

De winstgroei versnelt volgens UBS pas in 2021 betekenisvol. De Zwitserse zakenbank zit met zijn winstverwachting nu 7 procent lager dan de consensus, zodat er een risico is dat andere analisten ook hun verwachtingen gaan verlagen.

UBS houdt een voorkeur voor het aandeel ING boven ABN AMRO.

ABN AMRO noteerde dinsdag 1,0 procent lager op 22,45 euro in een rode AEX.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel