Europa - 19 december 2019 - Aandelen

UBS haalt Flow Traders van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor het aandeel Flow Traders verlaagd van kopen naar neutraal en het koersdoel van 25,50 naar 22,00 euro, omdat de bank minder volatiele aandelenmarkten voorziet, en omdat het aandeel Flow Traders minder sterk meebeweegt met die volatiliteit.

De volatiliteit in de jaren 2020 tot en met 2022 wordt nu door de analisten 5 tot 6 procent lager ingeschat, waardoor de winsttaxaties met 7 tot 9 procent dalen. Daarmee zit UBS nu 16 procent lager dan de consensus voor 2020 en 8 procent lager voor 2021.

In het derde kwartaal deed Flow Traders het goed in Europa en Azië, maar de Verenigde Staten vielen tegen, met name met de marge of ‘revenue capture’, en dat was de tweede keer in vier kwartalen.

Het lijkt erop dat de marge van Flow in de VS niet samenhangt met de volatiliteit van de markt, maar met het marktaandeel, en wel zodanig dat de marge daalt als het marktaandeel stijgt, stellen de analisten. Dat betekent dat schaalvergroting in de VS ten koste gaat van de winstgevendheid.

Ook de aandelenkoers van Flow Traders bewoog afgelopen jaar niet meer zo sterk mee met de marktvolatiliteit als in 2018. Daardoor is het aandeel minder aantrekkelijk als ‘hedge’ tegen koersdalingen op volatiele markten, en dat zorgde weer voor minder vraag en een lagere aandelenkoers. Het zou dus gunstig zijn als het aandeel weer meer zou reageren op de marktvolatiliteit, betoogde UBS.

In Europa heeft Flow Traders een dominant marktaandeel van 25 tot 30 procent, en stijgt de marge als de marktvolatiliteit stijgt. Bij het veel kleinere marktaandeel van 2 tot 3 procent in de VS is de correlatie daar veel minder sterk.

Vanwege de grotere concurrentie voor liquiditeitsverschaffers in de VS is UBS sceptisch over het vermogen van Flow Traders om dit probleem op te lossen.

Het aandeel Flow Traders daalde donderdag 2,9 procent tot 20,66 euro in een vlakke Midkap-index.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.