VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 19 december 2019 - Beursbrink

UBS haalt Euronext van verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het verkoopadvies voor Euronext verhoogd naar een Neutraal advies, en het koersdoel van 66,00 naar 75,00 euro, op basis van hogere verwachte handelsvolumes op de beurs.

Nadat in 2019 het handelsvolume voor de contante effecten met 10 procent daalde, zien de analisten een keerpunt naderen en zij rekenen daarom nu op een sterkere volumegroei van 10 tot 13 procent in de komende jaren. Omdat deze handelsvolumes goed zijn voor meer dan 30 procent van de omzet van Euronext, kan ook de winstramingen met 5 procent tot 9 procent omhoog.

De waardering van het aandeel blijft intussen bovengemiddeld hoog en UBS denkt dan ook dat deze winstverbetering al is ingeprijsd in de koers. De analisten zien beperkte opwaartse ruimte.

UBS vraagt zich af of het zinvol voor Euronext is om op te bieden tegen SIX om de Spaanse beurs BME in handen te krijgen. BME zou strategisch goed passen, maar het dreigt een erg dure overname worden.

Het aandeel Euronext stond donderdag ongewijzigd op 71,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.