Nederland - 30 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS haalt Aperam van verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het advies voor Aperam verhoogd van Verkopen naar Neutraal en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 37,00 naar 46,50 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de Zwitserse bank, waarin het advies voor Acerinox werd verhoogd van Verkopen naar Kopen en Outokumpu op de kooplijst bleef.

Ondanks lagere prijzen voor leveringen bleven de prijzen voor roestvast staal zowel in Europa als Amerika “opmerkelijk veerkrachtig”, aldus de analisten van UBS. Om deze reden verhoogden de marktvorsers hun prijzen voor de komende vijf jaar. De voorraden roestvast staal worden volgens UBS afgebouwd, en dit is een langverwachte correctie, wat de prijs ten goede zal komen.

Dit betekende ook dat de taxatie voor de EBITDA voor dit jaar met 10 procent opwaarts werd bijgesteld naar 441 miljoen dollar en voor volgend jaar zelfs met 23 procent naar 551 miljoen dollar. Wel waarschuwden de analisten dat dit al door de markt is ingeprijsd.

Om een koopadvies op Aperam te kunnen afgeven, moet de fabrikant volgens UBS met een duidelijk groeistrategie voor de lange termijn komen. “We vinden dat Aperam de balans heeft om een degelijke zet te kunnen doen”, aldus de marktvorsers, die de balans van Aperam als de beste in de sector beoordelen.

Het aandeel Aperam steeg woensdag 2,0 procent naar 43,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.