Nederland - 31 augustus 2023
door AMY YASSIM

UBS boekt $28,88 miljard (!) winst in tweede kwartaal

UBS, de grootste bank van Zwitserland, boekte een gigantische winst van $28,88 miljard in het tweede kwartaal. Dat is hun eerste financiële verslag sinds de overname van Credit Suisse. Analisten waren verrast, omdat ze een winst van $12,8 miljard hadden voorspeld.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van UBS bank:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Bijzonder hoge winst is eenmalig

De winst werd opgekrikt door $28,93 miljard aan negatieve goodwill van de Credit Suisse overname. Belangrijk om te weten, de ‘onderliggende winst voor belasting’, die negatieve goodwill niet meerekent, neer kwam op $1,1 miljard.

De CEO, Ermotti, legde uit dat dit negatieve goodwill nodig is om $240 miljard aan risicogewogen activa te ondersteunen. Hij zei dat de overname van Credit Suisse nodig was vanwege het niet-duurzame bedrijfsmodel. Ermotti gaf het volgende aan over Credit Suisse:

“Credit Suisse heeft ongeveer $200 miljard verloren gedurende haar moeilijke tijden in 2022 en 2023, en we zien nu dat een deel hiervan terugkomt. Ons doel is om zoveel mogelijk terug te krijgen. Het is niet gemakkelijk, maar het is onze ambitie,”

Credit Suisse blijft verliesgevend

Credit Suisse blijft nog wel een verliesgevend onderdeel. Met een nettoverlies van 9,3 miljard Zwitserse frank. Ook blijven klanten hier met niet al te veel vertrouwen. Ermotti gaf het volgende aan:

“Klanten zullen het hoogwaardige serviceniveau blijven ontvangen dat ze verwachten, profiterend van verbeterde aanbiedingen, expertise en wereldwijde bereikbaarheid,”

De integratie van Credit Suisse in UBS is wel interessant voor de bank, gezien de mogelijke kostenbesparingen van $10 miljard tegen 2026.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Bron: CNBC
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.