Europa - 17 september 2020 - Aandelen

Twijfels of Unibail voldoende ingrijpt

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het is de vraag of de 3,5 miljard euro die vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield wil ophalen om zijn financiële positie te versterken ook voldoende is. Dit zei analist Kai Klose van Berenberg in reactie op de aankondiging van het vastgoedbedrijf.

Zeker is dat bestaande aandeelhouders sterk zullen verwateren, gezien de huidige koers, aldus de analist.

De loan-to-value van Unibail steeg in de eerste helft van het jaar met 290 basispunten tot 41,5 procent, terwijl de waarde van Europese winkelcentra blijft dalen. Dit betekent volgens de analist dat de ruimte die Unibail heeft in de afspraken met de banken steeds kleiner wordt.

Klose is tevens van mening dat de activiteiten van Unibail in de Verenigde Staten een last zullen blijven.

“Het valt dan ook te bezien of het ophalen van 3,5 miljard euro genoeg is”, schreef de analist.

“Toch zijn we van mening dat de beslissing van het management om kapitaal aan te trekken reëel is en we verwachten dat sectorgenoten dit voorbeeld zullen volgen”, zei Klose.

Unibail meldde tevens kosten te willen besparen en het dividend te verlagen, om zo meer geld in de onderneming te houden. Ook zal er minder geïnvesteerd worden en worden bezittingen afgestoten.

Berenberg handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 52,00 euro.

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield noteerde donderdag op een rood Damrak 6,2 procent lager op 37,54 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.