Nederland - 31 oktober 2017
door REDACTIE BEURSBRINK

Twijfel over haalbaarheid fusie AkzoNobel met Axalta

(ABM FN-Dow Jones) Morningstar heeft twijfels over de haalbaarheid van de fusie van AkzoNobel met Axalta. Analist Rob Hales verwacht dat de overnameprijs van Axalta voor AkzoNobel  hoog zal zijn.

Op basis van eerdere dure overnames in de sector, het eerdere bod van PPG Industries op AkzoNobel en de winstverwachtingen voor Axalta voor 2018 komt hij op een overnameprijs  van 38,00 tot 45,00 dollar per aandeel.

Om zo’n hoge prijs te rechtvaardigen moet AkzoNobel uitgaan van een “agressieve synergie-aanname”, aldus Hales, met een hoog risico dat de transactie uiteindelijk waarde vernietigt voor de aandeelhouders.

Dat zou een bittere pil zijn, omdat het afgewezen bod van PPG op AkzoNobel en premie van 50 procent op de aandelenkoers bood.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel dinsdag 0,5 procent hoger op 78,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.