Nederland - 26 november 2018 - Commodities

Twee grote opdrachten Boskalis positief

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De samenwerkingsovereenkomst tussen Boskalis en het Saoedische staatsbedrijf Saudi Aramco is een belangrijke mijlpaal voor de maritiem dienstverlener, terwijl het contract voor de installatie van exportkabels voor het windpark Ostwind 2 de zichtbaarheid voor het concern in windsector verzekerd tot 2022. Dit zei analist Tijs Hollestelle van ING in reactie op de aankondigingen van Boskalis.

De overeenkomst met Aramco als één van de aannemers van een offshore investeringsprogramma van het Saoedische staatsbedrijf ondersteunt volgens Hollestelle de strategische visie van Boskalis, waarbij het concern zich wil transformeren in een ‘full-scope’, kwalitatieve transport en installatie-aannemer voor de offshore-energiemarkt. De maritieme dienstverlener zei dat de overeenkomst naar verwachting honderden miljoen euro’s aan omzet zal genereren voor Boskalis.

Daarnaast maakte het concern gedurende het weekeinde bekend een omvangrijk contract te hebben verworven voor het installeren van de offshore verbinding Ostwind 2 voor meer dan 250 miljoen euro. Hollestelle spreekt van een aantrekkelijke aanvulling op de bestaande kabelinstallatie-activiteiten, waarmee Boskalis zich verzekerd van zichtbaarheid tot 2022.

ING handhaafde het Houden advies en koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel Boskalis noteerde maandag op een groen Damrak 3,8 procent hoger op 25,53 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.