Nederland - 17 juni 2021 - Aandelen

“Tsunami van geld op weg richting duurzame beleggingen”

door SVEN VAN GASSE

Duurzame beleggingen of ESG-beleggen blijft aan populariteit winnen. Volgens Piyush Gupta, CEO van de grootste bank van Singapore DBS, kunnen deze beleggingen in de toekomst dan ook een mooi rendement opleveren.

Wanneer iemand duurzaam wil beleggen zal deze belegger rekening houden met de impact van een bedrijf op het milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur. Een ESG-belegger zal daarom bijvoorbeeld niet beleggen in olie- of wapenbedrijven.

Volgens de CEO is er een tsunami van geld onderweg naar deze soort beleggingen. Zelfs wanneer de fundamentele waarde van de activa van deze bedrijven niet stijgt, werkt de wet van vraag en aanbod nog steeds. Door de toenemende vraag, zouden deze beleggingen in de toekomst dus mooie winsten kunnen boeken.

Gupta stelt:

Je kunt niet missen wanneer je een mandje ESG-aandelen bezit, omdat er nog miljarden dollars naar deze activaklasse zullen vloeien.

Grote interesse

Gupta zei dat beleggers, zowel particuliere als institutionele, bewust beginnen kiezen voor beleggingen die maatschappelijk verantwoord zijn of die duurzaamheid promoten en bevorderen.

In veel gevallen zijn beleggers blij als ze minstens hetzelfde marktrendement krijgen als niet-ESG-beleggingen. Het is echter niet duidelijk hoeveel van hen bereid zijn om een compromis te sluiten en voor een product met een lager rendement te gaan.

Hoewel de toekomst voor deze aandelen er dus rooskleurig is, is het nooit zeker of zij deze voorspellingen zullen waarmaken. Het valt daarom nog te bezien of beleggers nog steeds voor duurzaamheid zullen kiezen als deze beleggingen niet goed presteren.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.