Europa - 28 januari 2020 - Aandelen

TomTom sluit grote deal met Fiat

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft met een nieuw contract met Fiat Chrysler een goede deal gesloten. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

“Dit is een grote uitbreiding van het vorige contract met FCA, dat meer gericht was op Europa en Fiat en enkele kleinere merken”, aldus de analist. Dit nieuwe contract is een wereldwijd contract, met uitzondering van China.

Het contract gaat dit jaar al in, en zal volgens ING zowel de omzet als het marktaandeel goed doen. Ook wordt concurrent HERE afgetroefd, benadrukte Hesselink.

FCA verkoopt jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen auto’s waarvan de helft in de VS. Fiat verkoopt er minder dan 1 miljoen in Europa.

Daarbij is ING te spreken over de kwaliteit van het contract. TomTom levert niet louter kaarten, maar is veel dieper betrokken in het infotainment van Fiat Chrysler.

ING zal geen aanpassingen doen aan zijn omzettaxaties, omdat deze al was opgenomen in het orderboek. De naam was evenwel nog niet bekend.

ING heeft een koopadvies op TomTom met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag 0,3 procent naar 9,95 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.