Nederland - 6 maart 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

TKH haalt eigen winstdoel

(ABM FN-Dow Jones) De omzet en EBITA van TKH Group vielen licht tegen, omdat de tak Telecom niet voldoende kon compenseren voor de tegenwind bij Building Solutions, maar onder de streep voldeed de onderneming wel aan de beloftes. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities dinsdag.

TKH kwam aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte voor de winst voor amortisatie van 92 miljoen tot 97 miljoen euro uit. Ook was Devos te spreken over de “solide” vrije kasstroom van de onderneming uit Haaksbergen. Er was duidelijk sprake van een verbetering van het werkkapitaal, zei de analist.

TKH besloot om de doelstellingen voor de middellange termijn te verhogen. In plaats van een rendement op de omzet (ROS) van 11 tot 12 procent rekent de Haaksbergse onderneming nu op 12 tot 13 procent. Deze verhoging met 1 procentpunt betekent “in theorie” dat KBC Securities de winstraming met circa 10 procent zou moeten verhogen.

Het rendement op het ingezette kapitaal (ROCE) werd door TKH verhoogd van 20 tot 22 procent naar 21 tot 23 procent.

KBC Securities heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel steeg dinsdag 3,7 procent naar 52,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.