België - 17 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Thrombogenics doet zware afboeking op Jetrea

Thrombogenics (ticker: THR) besloot 26,6 miljoen EUR van de immateriële goodwill-waarde van zijn oogproduct (Jetrea) af te schrijven, wegens tegenvallende verkoopcijfers.

Door deze extra last duikt Thrombogenics over 2016 60,4 miljoen EUR in het rood. Een pak meer dan in 2015, toen een nettoverlies van 37,9 miljoen EUR geboekt werd. Zonder de miljoenenafboeking op Jetrea zou het verlies echter 33,8 miljoen EUR groot geweest zijn.

De omzet van Thrombogenics viel vorig jaar terug van 11,2 tot 7,1 miljoen EUR. Daarvan was 4,4 miljoen EUR afkomstig van de verkoop van Jetrea in de Verenigde Staten en 2,2 miljoen EUR van royalties die Alcon betaalde op de verkoop van Jetrea elders in de wereld.

De kaspositie bedroeg eind december 2016 nog 80,1 miljoen EUR. Dat is 21 miljoen EUR minder dan eind 2015, maar volgens de CEO ruim voldoende om de activiteiten voor de voorzienbare toekomst verder te ontwikkelen.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.