Nederland - 23 augustus 2020 - Aandelen

Tesla steeg 50% sinds aankondiging stock split

door SVEN VAN GASSE

Tesla is volop bezig haar stock split voor te bereiden waardoor het aandeel weer betaalbaar wordt voor de gemiddelde belegger. Beleggers lijken massaal gebruik te willen maken van deze stock split, want sinds de aankondiging is het aandeel alweer met 50% gestegen.

Wanneer de stock split op 31 augustus van kracht gaat, krijgen de huidige Tesla-aandeelhouders 5 aandelen voor elk aandeel dat ze bezitten. Hierdoor zal de prijs van een aandeel met een vijfde verminderen. De marktwaarde van Tesla zal wel hetzelfde blijven.

Overgewaardeerd

Verdient Tesla het eigenlijk wel om tegen zo’n hoge waardering te noteren? De koers/winstratio bedraagt momenteel meer dan 1 000, terwijl een koers/winstverhouding van 25 als hoog wordt beschouwd.

Het bedrijf genereert consistente winsten, maar de verkoopcijfers verbleken in vergelijking met die van grote autogiganten.

Tesla verwacht dit jaar $30 miljard aan inkomsten te genereren. Ter vergelijking: General Motors en Ford verwachten dit jaar meer dan $110 miljard aan inkomsten te ontvangen.

De marktwaarde van Tesla is echter 4 keer zo hoog als de gecombineerde marktwaardes van de Big 3 uit de auto-industrie.

S&P 500

Analisten waarschuwden bij een koers van $1 000 al voor een zeepbel. Het aandeel is meer dan vervijfvoudigd in 2020. Door de stock split kopen nog meer beleggers het aandeel hoewel dit niets veranderd aan de waarde van het bedrijf.

Tesla kan nog hoger gestuwd worden wanneer het wordt toegevoegd aan de S&P 500 index. Dit zal binnenkort kunnen gebeuren omdat het bedrijf 4 kwartalen achter elkaar winstgevend is geweest.

Wanneer Tesla effectief wordt toegevoegd aan de S&P 500 zullen ETF’s die de S&P 500 volgen, noodgedwongen Tesla aandelen moeten aankopen.

Tesla zou het negende grootste bedrijf in de index zijn.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.