Nederland - 3 juli 2020 - Aandelen

Tesla lijkt onstopbaar

door SVEN VAN GASSE

Het aandeel van autobouwer Tesla lijkt een op hol geslagen paard. De koers is dit jaar met 183% gestegen en het ziet er niet naar uit dat deze trend snel zal keren. Dit meldt Yahoo Finance.

De uitzonderlijke rally van Tesla is gebaseerd op de rooskleurige toekomst die voor het bedrijf in het verschiet ligt. Tesla zal meer zaken gaan doen in China en de arbeiders in de fabrieken zijn allemaal weer aan de slag.

Op jaarbasis is het aandeel van de autobouwer met 183% gestegen, waarbij 80% van deze buitengewone winst werd gerealiseerd in de afgelopen 3 maanden. Toen Tesla op 11 juni de kaap van $1 000 per aandeel overschreed, werd verwacht dat de koers een tijdelijke pauze zou inlassen. Niets is echter minder waar want sinds 11 juni is het aandeel met nog eens 20% gestegen.

Volgens Dan Ives van Wedbush Securities staat Tesla momenteel alleen in de markt van elektrische voertuigen. “Het is Tesla’s wereld en iedereen betaalt huur,” aldus Ives.

De verrassend solide gegevens over de leveringen in het tweede kwartaal, die donderdag werden bekend gemaakt, onderstrepen dit punt. Tesla maakte bekend dat het bedrijf in het tweede kwartaal 90 650 auto’s heeft afgeleverd. Analisten op Wall Street hadden een aantal van 72 000 verwacht. Tesla heeft de verwachtingen dus ruimschoots overtroffen. Door dit nieuws steeg het aandeel meteen met 9%.

Enkele momenten voor de bekendmaking van de gegevens herhaalde Ives zijn koersdoel van $1 250. Hij blijft zeer optimistisch over het bedrijf en verwacht dat het aandeel in de toekomst rond de $2 000 zal noteren.

“Volgens mij hebben we het beste van Tesla nog lang niet gezien. Ik denk dat Tesla in de komende 2 tot 3 jaar een miljoen auto’s zal afgeleverd hebben,” aldus Ives. “Het belangrijkste stuk is China. De Chinese markt is volgens mij $300 tot $400 per aandeel waard,” besluit hij.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel