Nederland - 12 augustus 2020 - Technologie

Tesla kondigt stocksplit aan

door SVEN VAN GASSE

Elektrische autobouwer Tesla heeft een stocksplit aangekondigd. Elk aandeel wordt gesplitst in vijf waardoor er dus vijf keer meer aandelen in omloop zullen zijn. De waarde per aandeel zal hierdoor dus ook dalen.

Tesla kondigde de stocksplit op dinsdagavond nabeurs aan. Op 31 augustus zal deze stocksplit in werking treden. Beleggers zijn alvast enthousiast over het idee want het aandeel steeg nabeurs meteen met 6%.

Elke aandeelhouder van Tesla zal concreet vier extra aandelen ontvangen voor elk aandeel die het bezit. De voorwaarde hiervoor is wel dat je ten laatste op 21 augustus aandelen van Tesla in je portefeuille moet hebben.

Aantrekkelijk voor particuliere belegger

Stocksplits zijn normaal gezien neutrale gebeurtenissen voor beleggers. Vroeger had je één aandeel en nu heb je er vijf. Er verandert echter niets fundamenteels aan de totale waarde van de aandelen want deze blijft dezelfde.

Het enige dat wel effectief verandert is de verhandelbaarheid van het aandeel door het verhoogde aantal aandelen dat in omloop is.

Er zit wel een psychologisch aspect aan stocksplits. De prijs van een aandeel wordt in het geval van Tesla met 80% verlaagd. Particuliere beleggers, die niet over grote kapitalen beschikken, zijn op deze manier sneller geneigd om aandelen te kopen.

Particuliere beleggers die geen $1 400 dollar voor één aandeel van Tesla willen betalen, zullen dus door de stocksplit wel sneller geneigd zijn om aandelen te kopen door de verlaging van de prijs.

De meeste particuliere beleggers hebben hiernaast ook liever vijf aandelen van €200 in hun portefeuille dan één aandeel van €1 000 hoewel dit in principe hetzelfde is.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.