VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 8 januari 2021 - Aandelen

Tesla is nu meer waard dan Facebook

door SVEN VAN GASSE

Het aandeel van elektrische autobouwer Tesla is in 2020 spectaculair gestegen. Hierdoor is het bedrijf nu meer dan Facebook. Door de stijging werd Elon Musk gisteren reeds de rijkste persoon van de wereld.  

Tesla steeg op vrijdag alweer met meer dan 5%. De marktkapitalisatie van het bedrijf bedraagt zo $830 miljard. Het aandeel van Facebook daarentegen daalde met ongeveer 1%, waardoor de marktkapitalisatie ongeveer $760 miljard bedroeg.

Door deze forse stijging – het aandeel steeg in 2020 met meer dan 700% –  werd Tesla het vijfde grootste bedrijf van de S&P 500 index. Het bedrijf moet enkel Apple, Microsoft, Amazon en Alphabet laten voorgaan.

Verdere stijging in 2021?

Tesla steeg deze week sterk door een zeer bullish bericht van Adam Jones die analist is bij zakenbank Morgan Stanley. Hiernaast werd de Blue Sweep in de Verenigde Staten werkelijkheid waardoor het aandeel een nieuwe positieve impuls kreeg.

President-elect Joe Biden streeft er bijvoorbeeld naar om 1 miljoen nieuwe banen te creëren in de binnenlandse auto-industrie. Vervolgens focust hij zich op het verbeteren van de infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen en andere hernieuwbare energiebronnen als onderdeel voor zijn plan naar schone energie.

Tesla leverde in 2020 een recordaantal voertuigen van 499 550. Net onder de doelstelling van 500 000 die Elon Musk gesteld had. Musk denkt er niet aan om het nu kalmer aan te doen. Hij bouwt momenteel nieuwe fabrieken in Austin, Texas en Brandenburg, Duitsland om het productie- en verkoopvolume te vergroten.

Beleggers hopen dat 2021 misschien even spectaculair kan worden als 2020 voor de elektrische autobouwer.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.