Nederland - 1 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Terugtrekken overnamevoorstel van PPG op AkzoNobel geen verassing

(ABM FN-Dow Jones) Het intrekken door PPG Industries van het overnamevoorstel op AkzoNobel en het niet uitbrengen van een openbaar bod is geen verrassing. Dat zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen donderdag in een reactie.

Hij wees daarbij op de beschermingsconstructie van AkzoNobel, het “redelijk unanieme” verzet van bestuur en commissarissen van AkzoNobel tegen het overnamevoorstel en het afwijzen door de Ondernemingskamer van de vraag van een groep grootaandeelhouders van AkzoNobel voor ingrijpen bij het bestuur van het concern.

Van Beek verwacht niet dat de situatie over een halfjaar anders zal zijn.

De marktvorser merkte verder op dat de relatief matige koersbeweging van het aandeel AkzoNobel na de bekendmaking door PPG erop lijkt te wijzen dat veel beleggers deze ontwikkeling al hadden voorzien.

Theodoor Gilissen zet het koersdoel voor AkzoNobel nu op 75,00 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel 1,2 procent lager op 73,60 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.