Nederland - 6 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Super Bowl indicator verwacht een negatief jaar

Tom Brady en de New England Patriots hebben gisterenavond gesproken. De Super Bowl overwinning van zondag zou een negatief jaar voorspellen voor de aandelenmarkten.

Tenminste, dat is volgens de Super Bowl Indicator: Een leuke maar volledig onwetenschappelijk indicator die zegt dat aandelen zullen dalen als een team van de originele American Football League (AFC) de Super Bowl wint.

Er waren twee competities in Amerika alvorens ze fuseerden in 1970: De National Football Leage (NFC) en de American Football League (AFC). Indien een team van de NFC wint, dan zou de markt veel kans maken om in dat jaar te stijgen.

Dit jaar vertegenwoordigden de Patriots het AFC en de Falcons de NFC. De Patriots wonnen zondag het spel met, 34-28, in de extra tijd.

Over de geschiedenis van de Super Bowl, is de indicator al 40 van de 50 jaar juist geweest. Dat is een succesratio van 80%.

Indien een NFC-team in het verleden wist te winnen, dan won de Dow Jones Industrial gemiddeld 11.4%. Indien een NFC team verloor (zoals dit jaar) dan tekende de index een gemiddeld verlies op van -0.85%.

“Er is geen intellectuele steun voor dit soort dingen, behalve dat het werkt,” zegt Wall Street-analist Robert H. Stovall.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.