Nederland - 14 maart 2022 - crypto

Stripe lanceert betalingsondersteunig voor cryptobedrijven

door SVEN VAN GASSE

Betalingsgigant Stripe heeft aangekondigd dat het cryptobedrijven gaat ondersteunen waaronder exchanges, wallet providers en NFT-marktplaatsen. Hiernaast kondigde het bedrijf aan dat het een partnership zal aangaan met crypto-exchange FTX.

Stripe zal onder andere flexibele on-ramps aanbieden voor exchanges. Deze on-ramps zullen er volgens medeoprichter John Collison voor zorgen dat zowel stortingen als opnames met fiatgeld mogelijk zullen zijn.

De aankondiging is het eerste grote crypto-gerelateerde nieuws van het bedrijf sinds het in oktober vorige jaar de oprichting aankondigde van een team gewijd aan Web3-betalingen. Stripe verklaarde toen dant het ingenieurs en ontwerpers aan het inhuren was om de toekomst van Web3-betalingen te bouwen.

Partnership

De crypto-business van Stripe bevat ook protocollen voor gebruikersidentificatie en fraudepreventie. Hiervoor gaat Stripe een partnership aan met crypto-exchange FTX, en zijn Amerikaanse filiaal FTX US, om hun know your customer (KYC) protocollen te verbeteren.

Volgens een mededeling zal de partnership er ook toe leiden dat Stripe betalingsdiensten voor de exchange zal leveren. Door middel van de samenwerking zullen FTX en FTX-gebruikers crypto kunnen kopen met debetkaarten en directe bankoverschrijvingen.

Bron: The Block
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.