Europa - 10 februari 2021 - Aandelen

Sterke winstontwikkeling Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft in 2020 een duidelijk meevallende winst behaald, hoewel de omzet maar nauwelijks hoger dan verwacht was. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley woensdag, die er tevens op wezen dat het betaalbedrijf de marge voor de lange termijn verhoogde.

In de tweede jaarhelft boekte Adyen een omzet van 379 miljoen euro. Morgan Stanley had gerekend op 378 miljoen euro. De EBITDA van 237 miljoen euro was echter veel hoger dan de 205 miljoen euro waarop de Amerikaanse zakenbank rekende. De marge was met 62,4 procent dan ook veel beter dan de 54 procent waarop de bank mikte. En ook de vrije kasstroom was een duidelijke meevaller.

Adyen herhaalde de omzetverwachting voor de lange termijn, maar denkt dat de EBITDA-marge wel hoger zal uitvallen, namelijk op 65 in plaats van 55 procent.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Adyen met een koersdoel van 1.960,00 euro. Het aandeel steeg woensdag 8,9 procent naar 2.067,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.