Europa - 5 november 2020 - Aandelen

Sterke update Heijmans

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft een sterke update over het derde kwartaal afgegeven. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

ING wees op de outlookverhoging van de bouwer. Heijmans mikt dit jaar op een groei van de omzet en onderliggende EBITDA van 5 tot 10 procent. Bij publicatie van de halfjaarcijfers in augustus, mikte de bouwer voor heel het jaar op een vlakke omzet en onderliggende EBITDA ten opzichte van 2019. In het midden van de bandbreedte kan de EBITDA dan uitkomen rond de 58 miljoen euro dit jaar, hetgeen circa 14 procent boven de consensus ligt. ING mikt op 61 miljoen euro.

Heijmans sprak van een sterke kaspositie, hetgeen ING geen verrassing noemde gezien de gezonde situatie eind juni. “Desondanks is het een geruststellende boodschap”, aldus Hollestelle.

Ook wees Hollestelle op de desinvestering van van belangen in vier projecten, die leidt tot een boekwinst van 7 miljoen euro.

“Al met al plukt Heijmans de vruchten van verbeterde projecten en beter zicht op risicovollere projecten”, aldus de analist.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 8,50 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 2,4 procent hoger op 8,04 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.